Tarot centar

Tišina govori

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Ovo su neki odlomci iz knjige Eckharta Tollea “Tišina govori”. Knjiga nije velika, ali sadrži dublje spoznaje, pa je možemo korisiti kao podsjetnik na ono što i jeste najbitnije u našim životima, biti ono “ja jesam”, ja postojim, biti svjestan svojih misli, ega, emocija, svoga tijela i svoje okoline, jednostavno biti svjestan i prisutan. Jer, mudrost nastaje, ne iz znanja i uma, već iz posvećene pažnje.

Kada izgubite dodir sa unutrašnjim spokojem, gubite dodir sa samim sobom. Kada izgubite dodir sa samim sobom, gubite sebe u svetu.

Vaš najunutarnjiji osećaj sebe, toga ko ste vi, neodvojiv je od spokoja. To je ja jesam koje je dublje od imena i oblika.

Smirenost je vaša suštinska priroda. Šta je smirenost? Unutrašnji prostor svesnosti u kojem reči sa ove stranice bivaju opažene i postaju misli. Bez te svesnosti ne bi bilo opažanja, mišljenja i sveta.

Vi ste ta svesnost, prerušena u osobu.

Ekvivalent spoljašnjoj buci jeste unutrašnja buka mišljenja. Ekvivalent spoljašnjoj tišini jeste unutrašnja tišina.

Kad god je oko vas tišina – slušajte je. To znači – primetite je. Obratite pažnju na nju. Slušanje tišine budi dimenziju spokoja unutar vas, jer samo kroz tišinu vi možete postati svesni tišine.

Uvidite da u trenutku primećivanja tišine oko vas vi ne razmišljate. Svesni ste, a ne razmiš­ljate.

Kada postanete svesni tišine, odmah nastupa stanje unutrašnje spokojne budnosti. Postajete prisutni. Iskoračili ste iz hiljada godina kolektivne ljudske uslovljenosti.

Pogledajte drvo, cvet, travku. Dopustite da ih obuhvati vaša svesnost. Kako su oni smireni, kako ukorenjeni u Biću. Dozvolite da vas priroda poduči spokoju.

Kada gledate u drvo i opažate njegov spokoj, i sami postajete spokojni. Povezani ste sa njim na jednom veoma dubokom nivou. Osećate jedinstvo sa svime što opažate u smirenosti i kroz smirenost. Osećanje jedinstva sa svim stvarima jeste istinska ljubav.

Spoljna tišina pomaže, ali nije neophodna za pronalaženje unutrašnje tišine. Čak i kada je oko vas bučno, možete biti svesni tišine koja se nalazi ispod te buke, tog prostora u kojem buka nastaje. To je taj unutrašnji prostor čiste prisutnosti, same svesti.

Možete postati svesni prisutnosti kao podležuće osnove sveg vašeg čulnog opažanja i sveg vašeg mišljenja. Kada postanete svesni prisutnosti obuzeće vas unutrašnja tišina.

Svaki iritantni zvuk može biti koristan kao da je tišina. Kako? Popuštanjem vaše unutrašnje ograde prema tom zvuku, dopuštanjem da on postane to što jeste – to prihvatanje vas takođe vodi u carstvo onog unutrašnjeg mira koji jeste tišina.

Uvek kada istinski prihvatite trenutak kao ono što on jeste – bez obzira na formu u kojoj se pojavljuje – zadobili ste tišinu, nalazite se u miru.

Obratite pažnju na prazninu – prazninu između dve misli, kratki tihi prostor između dve reči u razgovoru, između nota klavira ili flaute, na prazninu između udaha i izdaha.

Kada obratite pažnju na te praznine, prisustvo „nečega” postaje – samo prisustvo. Tada se u vama rađa bezoblična dimenzija čiste svesnosti i zamenjuje poistovećivanje sa oblikom.

Istinska inteligencija dela u tišini. Tišina je izvorište kreativnosti i rešenja problema.

Da li je tišina samo odsustvo zvukova i sadržaja? Ne, to je inteligencija sama – jedna dublja svest iz koje je rođen svaki oblik. A kako bi to moglo biti nešto različito od onoga što ste vi?

Oblik za koji mislite da ste vi proizišao je iz te svesti i na njoj i dalje počiva.

Ona je suština svih galaksija kao i vlati trave, sveg cveća, drveća, ptica i svih ostalih oblika.

Tišina je jedina stvar na svetu koja nema oblik. Ali, ona zacelo nije stvar, i nije od ovog sveta.

Kada posmatrate drvo ili drugog čoveka iz te tišine – ko je posmatrač? Nešto dublje od osobe. To svest posmatra svoju kreaciju.

U Bibliji je rečeno da Bog stvori zemlju i vide da je to dobro. To je ono što i vi vidite kada posmatrate iz tišine bez razmišljanja.

Treba li nam više znanja? Da li će ovaj svet spasti više informacija, brži kompjuteri, više naučnih ili razumskih analiza? Nije li mudrost ono što je ljudima najpotrebnije u ovom svetu? Ali šta je mudrost i gde je tražiti? Mudrost dolazi iz sposobnosti da se bude miran. Da se samo gleda i samo sluša. Ništa drugo nije potrebno.

Smirenošću, gledanjem i slušanjem budi se duhovna inteligencija unutar vas. Dopustite da taj spokoj upravlja vašim rečima i postupcima.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

TAROT MAJSTORI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM