Tarot centar

Skrivena lica boginja-asteroida

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Poslednjih nekoliko decenija patrijarhalni elementi u društvu doživljavaju izazov na bukvalno svim područjima, od pravnog do jezičkog. Simbolizam nebeskih tela možda je poslednji bastion patrijarhata koji je definisao civilizaciju zapadnog sveta, ali i tu čak dolazi do promena. Otkriće četiri najveća asteroida predstavlja tu promenu baš danas, na pragu novog milenijuma. Od paganskih nebeskih bogova, pa do Jehove i Alaha, muška božanstva vladala su nebesima i društvom u kome su dominirali muškarci. Klasični tolozi, od kojih savremeni astrolozi uče mnogo, imenovali su Jupitera/Zevsa za kralja neba još od tog doba mi smo zadržali akcenat na muškom principu s našim malim panteonom osam muških i samo dve ženske planete.
Međutim, danas astrologija poseduje jezik kojim menja taj kosmološki patrijarhat i ponovo uvodi misteriju ženskog principa. Prva četiri otkrivena asteroida – Ceres, Palas Atena, Vesta i Juno – predstavljaju iskuljučivo ženski arhetip, baš kao i Mesec i Venera, s tom razlikom što ga predstavljaju u svremenom obliku. Metafizičari se pozivaju na Zakon korespondencije kako bi objasnili kako je moguće da neka planeta bude otkrivena baš u trenutku u kome se u zajedničkoj svesti javljaju baš ona pitanja kojima ona vlada. Shodno tom zakonu, svaki od nedavno otkrivenih asteroida tiče se ideja čije je vreme došlo. Na primer, poremećaji ishrane, kojima vlada Ceres, kao i fraza “dupli standardi”, koja se vezuje za Juno, nisu bili deo svakidašnjice sve do poslednjih nekoliko decenija kada su ti asteroidi zvanično ušli u astrološki leksikon. Otkriće prva četiri asteroida početkom devetnaestog veka pokopilo se s periodom pojave sifražetkinja. Drugi talas feminizma uhvatio je maha ranih sedamdesetih godina, baš kada je Elenor Bah štampala prve efemeride asteroida.

Ova tela mogla su orbitirati između Jupitera i Marsa od nastanka solarnog sistema, ali za nas su nova. Ako ih sagledamo u tom svetlu, asteroidi postaju izuzetno važni. Svaki od ova četiri asteroida predstavlja koncentrisani paket simbola, određeno parče celine arhetipskog ženskog principa.

Činjenica da je konvencionalna astrologija koristila samo dve planete da bi izrazila ženski princip jeste pokazatelj da su postojale samo dve društveno prihvatljive uloge žene: supruga (Venera) i majka (Mesec). Bili smo odsečeni od svih drugih mogućih izrata ženske moći. Problem nije samo u seksualnim ulogama, već se odnosi i na sve jin aspekte ljudskog iskustva, od našeg stava prema majci prirodi do nepoznavanja svojstava desne hemisfere mozga.

Sada, međutim, imamo asteroide kako bismo popunili praznine. U svom delu Boginje-asteroidi, Demetra Džordž u potrazi za njihovim značenjem zaranja duboko u praistoriju, istražujući ta četiri božanstva kroz njihovu ulogu u grčkim i rimskim mitovima, a potom ih povezujući s mitovima iz doba prehelenističkog perioda, kada je svaka od tih boginja imala drugačije lice i u svakom pogledu bila mnogo moćnija.

I tu priča postaje izuzetno zanimljiva.
Originalno, ove boginje potiču iz doba obožavanja boginje majke, perioda koji je počeo da se gasi kada su religije o nebeskim božanstvima počele da preovlađuju negde tokom Doba Bika. Sklapajući deliće slagalice o tome kako su ljudi doživljavali ove boginje tada, u praiskonsko doba, shvatamo kako su legende vremenom mutirale zahvaljujući pojavi novih religioznih stremljenja koja su usmeravala različita politička previranja u društvu.

Ovde se polazi od premise da su istorijska doba i kosmološke predstave nerazdvojno isprepletane. Da bismo dobili celokupnu sluku sva četiri asteroida, moramo uzeti u obzir njihovo božansko poreklo: svaka od ovih boginja ima arhaično unutrašnje i novo spoljašnje lice. Spoljašnje lice je modernizovano: svima nam je poznato. Unutrašnje lice nam je mnogo manje poznato i predstavlja ključ ličnog oslobođenja. Zbog toga natalnu kartu možemo sagledati na potpuno drugačiji način.

Asteroidi koji su korisni u tumačenju karata – bilo natalnih ili tranzita po pitanju ljubavi, uporednih, kompozita itd. kada je reč o odnosu dvoje ljudi.

Brojevi ispred imena asteroida označavaju brojeve pod kojima se oni vode – što moze biti korisno kada želite da vidite gde su vam isti smešteni po (npr. kada radite kartu na astrodienstu, ukucate odredjeni broj)
1 Ceres: Majka, odgoj, hranjenje emocionalnih i fizičkih potreba. Medjusobna briga.
3 Juno: jake i čvrste veze, brak, legalne veze i zaštita prava unutar same veze.
4 Vesta: posvećenost i predanost verovanjima, tantričnom sexu, strasti prema ritualima. Sex kao spiritualna transformacija
16 Psyche: očuvanje ljubavi, psihička, mentalna veza, budjenje intuicije, ostvarenje potrage za (srodnom) dusom
80 Sappho: seksualna privlačnost, duboko poštovanje sebe i drugih, poetske i uopšte prefinjene umetničke sklonosti. Velika strastvenost.
433 Eros: erotska ljubav, seksualno ili kreativno otkriće koje zbližava dve osobe u cilju ostvarivanja trajne transformacije
763 Cupido: pogled (strela) ljubavi koji obara
1221 Amor: idealizovana ljubav kao čista i bezuslovna (ne odnosi se obavezno na seksualnu)
1388 Aphrodite: impulsivna ljubav i privlačnost, ljubav inspirisana sudbinskim dogadjajima, animozitet koji prelazi u magnetizam, harizma
1943 Anteros: brat Erosa, uzvraćena ljubav, ili ljubav koja se sveti i kažnjava. Odgovor na ljubavne čežnje, mesto konacnog susret
2101 Adonis: očaravajuca ljubav, seksualni magnetizam, želja za uzbudjenjem, udovoljavanjem i zadovoljenjem voljene osobe. Moćna veza izmedju osoba.
4450 Pan: zavodljivost, senzualnost, kreativnost, lukavost, mogucnost izazivanja “panike” koja dodvodi do promene ili kontakta
CERES pokazuje vašu sposobnost za odgajanje i ono o čemu se zaista starate.
JUNO razjašnjava kako postupate u ličnim odnosima u kojima se angažujete
VESTA može da vam razjasni kako izražavate svoju seksualnost
PALAS ATENA pojazuje vaš pristup u kreativnom rešavanju problema
KIRON daje indicije gde možete da budete mentor ili iscelitelj

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

TAROT MAJSTORI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM