Tarot centar

Runa Feoh, Fehu-Analiza i koreni rune

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Analiza:
Feoh je sve ono što mislimo da tražimo i što najčešće ne pokazuje sličnost s onim što ćemo eventualno naći. To je takođe i naš dom, jer nakon svih lutanja osećaćemo potrebu za toplinom doma i porodice. Feoh nas podseća da pre duhovnih putovanja moramo biti sigurni u našim fizičkim situacijama. Isto tako uključuje i snagu i naporan rad koji dovodi do bogatstva. Feoh je runa boga Freya (bog plodnosti, koja je takođe jedan oblik bogatstva).

Koreni:
Fehu je prva Runa Starijeg Futarka. Njeno tradicionalno značenje je “stoka” (cattle). Indoevropski koren *Peku- je osnova za OE feoh, feo (stoka, imovina, blago – povezano sa današnjom engleskom reči fee, cena); zatim OHG reči fehu, fihu, fieu (stoka, životinje) i OICE reč fe (vlasništvo, bogatstvo).

Oblik rune podseća u neku ruku na rogove životinje, i ona je takođe povezana sa Bogovima plodnosti, Frejrom i Frejom, odakle potiču nemačke reči Freude (veselje), Freiheit (sloboda), freien (zavoditi), Friede (mir) i Freund (prijatelj).

Postoji i veza (objašnjenja malo kasnije) sa IE korenom *per-, koji označava, otprilike, “unapred,” “kroz;” odatle dolaze današnje reči kao što su engleske “forth” (napred), “further” (dalje), “first” (prvi), “from” (od, iz). Takođe, tu su OHG faran (ići), OE faru (putovati), OHG fuoren (voditi).

Jedna linija povezuje Fehu sa vatrom; primalna vatra (nem. Urfeuer) je plamen duha (OE feorh – zivot, dusa, duh); takođe, tu je i OHG fagar (blistav, svetleći).

Alternativni načini izgovora:
OHG – fehu, fahu, fa
OE – feoh
ON – fe, feu, fehu

Istorijski pogled:
Severnim indoevropskim plemenima, stoka je bila centralna tačka opstanka.
Kao ključni deo ishrane, ona je bila i mera bogatstva i uspeha. Mnoga plemena su bila u manjoj ili većoj meri migratorna; porodice bi spakovale svoju imovinu u kola koja su vukli volovi (otud gorepomenuta veza Fehu sa kretanjem). Sa pojavom zemljoradnje, pojavljuje se i plug koga vuče vo, i veza sa hranom postaje još jača.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

TAROT MAJSTORI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM