Tarot centar

10 savjeta za bolju komunikaciju

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email

Postoji jako puno činjenica o komunikacijama o kojima možda nikad niste ni razmišljali. Možete gledati talk show, slušati radio programe, posvećivati klubove za govorništvo, sudjelovati u običnim razgovorima, bez obzira o kojem vidu komunikacije se radi uvijek postoje neka nepisana pravila. Koji je bolji način učenja efikasne komunikacije od poznavanja nama najbliže osobe – nas samih? Ovdje je nekoliko savjeta kako pospješiti interakciju sa drugim ljudima:

1. Koliko znaš Obrazovanje daje dobre osnove, ali da biste bili učinkovit govornik ili sudionik u bilo kojem vidu komunikacije, morate vježbati ono što ste učili. Svi mi imamo neka ograničenja, ali to ne znači da ne možemo naučiti da dijelimo ono što znamo.
2. Slušanje Ono je važno isto koliko i postavljanje pitanja. Ponekad samo osluškivanja zvuka našeg glasa može pozitivno uticati na naše samopouzdanje i učiniti da govorimo sa više uvjerenja.
3. Poniznost
Svi mi pravimo greške, a ponekad imamo običaj da gutamo riječi, zamuckujemo i vjerovatno pogrešno izgovaramo riječi, iako znamo njihovo značenje. Tako u grupi, ne sramite se da pitate da li ste neku riječ izgovorili nepravilno, i ako je to slučaj, napravite šalu od toga. Svi će se tako nasmijati, a vi onda možete nastaviti dalje sa izlaganjem.

4. Kontakt pogledom Može se puno toga reći o posvećivanju pažnje publici pogledom koji privlači. Važno je da zadržite svoj ​​fokus kada govorite u velikoj grupi, na sastanku ili nekom okupljanju, iako tamo može biti i neko ko vam odvlači pažnju svojim izgledom ili ponašanjem.
5. Humor Malo humora može napraviti čudo kod spuštanja tenzija ili otklanjanju dosade pri držanju govora. Na taj način dobijate pažnju većine publike i oni će osjećati da ste pristupačni i obični kao i oni.
6. Budite kao ostali Interakcija je druženje s drugim ljudima. Vi ćete dobiti puno ideja, ali i saznati šta čini ljude onima što jesu.
7. Ja, ja osobno, i ponovo ja Priznajte , dešava se da pjevate sami sebi pod tušem! Slušanjem svoga glasa dok uvježbavate neki govor pred ogledalom može pomoći da ispravite stresna područja vašeg nastupa. I dok to radite, možte se usput i dotjerati!
8. Osmijeh Osmijeh govori isto toliko koliko i kontakt pogledom. Nema smisla da pravite grimase ili da se mrštite na sastnacima i skupovima. Uvijek možete bolje izraziti ono što želite kada se smiješite.
9. Uzori Mora postojati barem jedna ili dvije osobe u vašem životu koje ste slušali na nekom javnom skupu ili možda u crkvi. Možda su čitali svoj govor, ali napravite mentalnu bilješku o tome kako su oni isticali ono što su govorili i to će vam pomoći kada se jednom nadjete u centru pažnje.
10. Priprema Uvijek je najbolje napraviti detaljnu pripremu nego praviti brze bilješke u žurnoj panici. Neki ljudi vole pisati stvari na cjedulje, a neki čak i na dlanu ruke, što se ne preporučuje, naročito ne onima kojima se ruke znoje.
Ovi savjeti možda zvuče amaterski, ali kada je riječ o javnom ili čak privatnom govoru, nikad ne škodi primjeniti neki od njih. To će učiniti razgovor daleko ugodnijim i kulturnijim.

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA telefonom

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Astrologija uživo

Astrologijom se jasnije sagledava pozicija u životu i životne okolnosti, što je neprocenljiva pomoć da se uspešnije funkcioniše.

Tarot online telefonom

Tarot otvaranje daje vrlo brz i jasan odgovor na konkretno postavljeno pitanje ili zamišljenu želju.

Natalne karte

Natalna karta je prikaz neba i rasporeda planeta i zvezda u trenutku našeg rođenja.

Numerologija

Vaš broj životnog puta je jedan od najuticajnijih numeroloških aspekata u okviru kompletne nauke o numerologiji.

Saznajte više o astrologiji kontaktiranjem astrologa koji će Vam pomoći da se uz razgovor, tarot i proricanje oslobodite štetne crne magije i unapredite Vaš život poznavanjem horoskopske karte.

TAROT MAJSTORI - poziv do rješenja Vašeg problema

#SIGURNO

#BRZO

#POMAŽE

ASTROLOGIJA, TAROT TUMAČENJE I NUMEROLOGIJA

(Direktan poziv dodirom na broj telefona)

SRBIJA

120 RSD

HRVATSKA

0,46 EUR

0,63 EUR

ŠVAJCARSKA

1,99 CHF

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 €

mob. od operatera

BiH m:tel

1,4 KM

BiH BH Telekom

1,4 KM